MAGIJA U RUKAMA

1043

U nedelju 31. maja  u ponoć  istekao je  rok za nastavnike osnovnih i srednjih škola da se prijave za najbolji primer nastave na daljinu na konkurs pod sloganom „Magija je u rukama nastavnika“ koje je organizovao Naled u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku USAID.

Glasanje publike traje do 7. juna  kako bi svi zainteresovani roditelji, đaci i šira javnost stigli da pogledaju sve pristigle primere. Za nešto više od mesec dana, prijavilo se  više od 200 škola, a pristiglo je čak 400 prijava iz svih krajeva Srbije. Glasanje je osmišljeno tako da sa jednog naloga može da se raspodeli 10 glasova i to najviše tri glasa po prijavi.

Na konkursu „Magija u rukama“ za izbor najboljih primera nastave na daljinu prijavljena su i tri nastavnika iz Kladova Marko Gruičić profesor francuskog jezika, Bojan Božanović profesor matematike i Dušan Novčić profesor harmonike. Nagrade za prvo mesto na konkursu i najbolje ocenjen primer nastave na daljinu su studijsko putovanje u Estoniju i Finsku i laptop, dok će škola iz koje nastavnik dolazi dobiti televizor sa kamerom. Drugoplasirani će osvojiti laptop i pametni telefon, a za treće, četvrto i peto mesto nagrada je po laptop. Najbolje ocenjeni nastavnici dobiće i vaučere za e-knjige, dok će svi istaknuti primeri biti uvršteni u jedinstvenu onlajn bazu najboljih primera nastave na daljinu u Srbiji.

Prethodni članakU TOKU NASIPANJE ULICA STRUGANIM ASFALTOM
Naredni članakSTANIŠTE „MALA VRBICA“ DOBILO STATUS MEĐUNARODNOG LOKALITETA