U TOKU SU TOPLE PROBE

335

U stanovima i poslovnim prostorijama korisnika daljinskog grejanja koji se toplotnom energijom snabdevaju iz kotlarnica „Centar“ u Kladovu, naselju „Pemci“ i u Brzoj Palanci počele su funkcionalne tople probe sistema, saopšteno je iz JP „Jedinstvo“.

Probe podrazumevaju proveru rada opreme i postrojenja, a uporedo se kontroliše i funkcionalnost toplovodne mreže i grejnih instalacija. Zaposleni iz „Jedinstva“ su na terenu i usklađuju parametre sistema u podstanicama. Iz ovog preduzeća poručuju da građani narednih dana ne vrše samostalno otvaranje ventila grejnih tela zbog ispuštanja vazduha, već da za sve smetnje pri radu sistema daljinskog grejanja pozovu stručnu službu JP „Jedinstvo“. U zavisnosti od spoljnih temperatura, vršiće se isporuka toplotne energije prema krajnjim korisnicima.

Iz tri toplane na mazut i ugalj toplotna energija se distribuira u 148  hiljada metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora, distributivnom mrežom dugom 10 kilometara. Isporuka toplotne energije ka krajnjim korisnicima narednih dana nastaviće se u zavisnosti od prosečnih dnevnih temperatura. Radnim danima radijatori će biti topli od 5 do 21 čas, a vikendom i praznicima od 6 do 21 sat.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPOPIS U KLADOVU ZAVRŠEN; POPISANO 22.731 OSOBA
Naredni članakKLADOVSKI VEZ ŠTAMPUJIT, UMETNOST PRECIZNOG BODA