Archive from April, 2019

RESORNO MINISTARSTVO SUFINANSIRA DVA PROJEKTA CENTRA ZA KULTURU

Apr 30, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Kladovskom Centru za kulturu Ministarstvo kulture i informisanja
Republike Srbije odobrilo je 1,5 milioma dinara za realizaciju dva projekta. U oblasti bibliotečkoinformacione delatnosti  sa  700.000 dinara resorno ministarstvo sufinansiraće prvi Festival bibliobusa u Srbiji sa međunarodnom konferencijom na temu „Predstavljamo Vam našu pokretnu biblioteku“, dok je sa 800.000 dinara podržana  6. međunarodna konferencija o nematerijalnom kulturnom nasleđu „Kazan Kult“, navodi se na sajtu Centra za kulturu.

POVEĆAN BROJ NOĆENJA U PRVOM KVARTALU OVE GODINE

Apr 30, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Prema prvim preliminarnim rezultatima za prva tri meseca u ovoj godini
broj noćenja domaćih i stranih gostiju  u našoj opštini veći je u
odnosu na isti period 2018. godine kazao je za našu televiziju  David Đurđević direktor Turističke organizacije opštine Kladovo. Đurđević je podsetio da su u  opštini  Kladovo u 2018. godini evidentirana 75.092 noćenja, Od  ukupnog broja 13 odsto , odnosno 9740 su turista koje su ugostili su vlasnici 55 kategorisanih objekata koji raspolažu sa 412 ležajeva. Taj trend se uspešno nastavlja i u prvom kvartalu ove godine dodao je direktor Turističke organizacije opštine Kladovo.

HRISTOS VASKRSE,U KLADOVU ODRŽANA 18.TUCIJADA

Apr 28, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Aleksandra Bogićević (8,5) pobednica je 18. Tucijade koju je na  najveći hrišćanski praznik Vaskrs  sveštenstvo hrama “Sveti Đorđe ” uz podršku Komanije “Tekijanka”  koja je darivala jaja organizovalo u porti Kladovskog hrama…

SPEKTAKL U BASKETU 3X3 4.MAJA U KLADOVU

Apr 28, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

U subotu 04. maja  na platou kod međunarodnog putničkog pristaništa
Kladovo će biti domaćin  medjunarodnog košarkaškog basket turnira 3×3
na kojem će učestvovati 16 ekipa iz Turske,Grčke, Rumunije, ali i iz
Regiona, a spektakl će upotpuniti  srpske ekipe  Zemun, Ralja , Avai koje se inače nalaze u top 15 na svetu. Početak atraktivnog takmičenja zakazan je za 11 sati, dok je veliko finale predviđeno za 20 časova.
– Reč je o novom  Olimpijskom sportu basket 3×3 koji se širi
impresivnom brzinom svuda po svetu, a  poznato je da je  naša zemlja najbolja u ovoj disciplini koje se igra pod jednim obručem. Od ove godine po prvi put na mapi 3×3 Srbije a pod organizacijom Košarkaškog saveza Srbije i patronatom FIBA 3×3 održaće se  jedan ovakav profesionalni turnir i u našem Kladovu- kazao je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.
Lokacija za ovaj atraktivni sport u Kladovu  nije slučajno izbrana
slučajno,a svi mečevi će se odigravati na specifičnim terenima koji
imaju FIBA licencu i koji će biti postavljeni na pristaništu,
–  Za ovakve dogadjaje  biraju lokacije koje su atraktivne i izuzetno
frekventne ljudima. Pored same igre na terenu ovaj sport prate i
konstantna muzika i MC što ceo dogadjaj čini još zabavnijim za sve
koje ga posete. Pobednik turnira pored vredne novčanei robne  nagrade dobija i prolaz na veliko finale Srbije gde će se naći samo 16
najboljih timova naše zemlje u borbi za prestižnu titulu šampiona
Srbije- istakao je Goran Matović pomoćnik predsednika opštine za
sport, omladinu i društvene delatnosti.

BESPLATNI UDŽBENICI ZA ĐAKE PRVAKE

Apr 27, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Upis dece u prvi razred traje do kraja maja, a u školsku 2019/2020. godinu upisuju se mališani rođeni u periodu od 1. marta 2012. do 28. februara 2013. godine.  Nijhovi roditelji  po prvi put u opštini Kladovo neće izdvajati novac za kupovinu udžbenika, jer će  biti besplatni s obzirom da je lokalna samouprava za tu namenu obezbedila finansijska sredstva iz budžeta  kazao je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.Plan je da se u prvi razred u opštini Kladovo upišu 132 đaka,  u gradskoj osnovnoj školi  i izdvojenim odeljenjima 108, u Korbovu 4, u naseljima Tekija i Podrvška po 5 i  10 u Brzoj Palanci.

MRŠAVI I DEBELI 2.MAJA PO 61.PUT

Apr 27, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

U četvrtak 2. maja na  Gradskom stadionu pored Dunava igra se
61. večiti derbi u kojem će snage odmeriti  stari rivali ” Mršavi”i “Debeli”. Pedantni hroničari su zabeležili da je prvi meč održan 1.
maja daleke 1957. godine. Tradicionalnu utakmicu koja nije odigrana samo 2017. godine šest decenija  prate, zabava, atraktivni potezi i druženje, zato akteri očekuju podršku Kladovljana i u 61. večitom derbiju. Megdan je od 16 sati.

SNEŽANA BRLOŽANOVIĆ OSVOJILI NAJVIŠI VRH ALPA U AUSTRIJI

Apr 27, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Kladovljanka Snežana Brložanović članica planinarskog društva “Vrh”
koja se priprema za osvanje 4807 metara visog vrha Monblana, uspešno je završila uspon na Grosglokner 3798 metara najviši vrh Alpa u Austriji. Reč je o alpinističkom pohodu na kojem su bili i alpinista Saša Bulutić i vodič Zoran Pavlović.Tim usponom završene su pripreme sedmočlane srpske ekspedicije  koju predvode članovi PD ” Vukan” iz Požarevca, koji će  u osvajanje Monblana krenuti 17 juna. Krajnji cilj je vrh visok 4807 metara na kojem bi trebalo da se zavijori i zastava opštine Kladovo, koja je prepoznala je značaj ekspedicije pa je rukovodstvo odlučilo je da pomogne  Snežani Brložanović u nastojanju da osvoji Monblan najviši vrh Zapadne Evrope koji se nalazi na granici Francuske i Italije.

RAZGRABLJENI SUBVENCIONISANI VAUČERI

Apr 27, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Akcija dodele vaučera  završena  je pre predviđenog roka jer je do 18. aprila podneto  120.000 prijava građana za subvencionisano korišćenje
godišnjeg odmora u Srbiji što je maksimalan broj prijava predviđen sredstvima u budžetu u ovoj godini, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. U ovoj godini je za vaučere iz budžeta Srbije ukupno je izdvojeno 600 miliona dinara a najtraženije destinacije za odmor preko vaučera bile su banje. Za vaučere su najzainteresovaniji bili penzioneri, pa zaposleni čija primanja ne
prelaze 60.000 dinar i nezaposlena lica , objavilo je ministarstvo.
Vrednost vaučera je 5.000 dinara  za odmor u trajanju od minimum pet noćenja u ugostiteljskim objektima izvan opštine korisnika vaučera, odnosno prebivališta.

PREDSEDNIK OPŠTINE KLADOVO ČESTITAO USKRS

Apr 27, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić čestitao je sugrađanima
pravoslavne veroispovesti uskršnje praznike uz poruku da nikada ne zaboravimo da Vaskrs simbolizuje pobedu života nad smrću. Najveći hrišćanski praznik je prilika da jedni drugima  pokažemo istinsku ljubav, razumevanje i poštovanje-naveo je Nikolić. Neka radost vaskrsenja Hristovog ispuni Vaše domove mirom i blagostanjem. Želim Vam da, okruženi porodicom i prijateljima, provedete praznike uz radosni pozdrav – Hristos vaskrse, navodi  u Uskršnjoj poruci Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.

U PORTI HRAMA “SVETI ĐORĐE” MALIŠANI UKRAŠAVALI USKRŠNJA JAJA

Apr 26, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Povoljne vremenske prilike  na Veliki petak doprinele su da
se na šarenijadi uskršnjih jaja u  porti hrama “Sveti Đorđe” okupi
veliki broj mališana. Ukrašavanje uskršnjih jaja jedan  od najlepših i
najradosnijih srpskih običaja deo je  tradicije…