Archive from July, 2018

STRUČNA PRAKSA OD 1.AVGUSTA

Jul 31, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

U okviru realizacije programa Stručna praksa, koji se iz budžeta opštine Kladovo finansira sa 2 miliona dinara lokalna samouprava i lokalni savet za zapošljavanje potisali su Ugovor sa 8 poslodavaca kod koijh će se 13 mladih Kladovljana stručno osposobljavati za samostalan rad u struci bez zasnivanja radnog odnosa…

ĐERDAP BOLJI OD IMENJAKA U GOLUPCU

Jul 31, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Golovima Marjanovića,Janjića, Nemanje Ilijevića i Babucića iz penala fudbaleri Kladovskog Đerdapa savladali su 4:2  imenjaka u Golupcu. Zonaši iz Kladova nastavljaju sa serijom kontrolnih utakmica, Brodoremont na svom stadionu u sredu se sastaje sa Dunavom, dok će
Đerdap sa srpskoligašem iz Prahova snage odmeritu u četvrtak u gostima. Utakmice su od 17 sati i 30 minuta.

DUNAVSKA REGATA OD 3. DO 5. AVGUSTA

Jul 31, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Tradicionalna 17. Dunavska regata od Tekije do hidroelektrane “Đerdap 2” na programu je od 3. do 5. avgusta. Na plovni put dug 92  kilometra nautičari će krenuti u osam sati, posle prve etape duge 26 kilometara predahnuće u Maloj Vrbici. Druga etapa duga 46 km na programu je u subotu, dok je poslednja treća najkraća jer nautičare očekuje 20 kilometara plovnog puta Dunavom od Brze Palanke  do Kusjaka krajnjeg odredišta  učesnika rečnog karavana. Namera priredbe je da se afirmišu sportovi na vodi i turistički potencijali opštine Kladovo.

UPIS U REGISTAR ZGRADA

Jul 30, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

U opštini Kladovo u Registar je upisano više od 90 odsto  objekata za
kolektivno stanovanje od ukupno 100 zgrada koliko ih postoji u gradu i naseljenim mestima. Stupanjem na snagu novog Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada, stanari  moraju da registruju svoje stambene zajednice i izaberu upravnika zgrade koji za svoj rad ima pravo na naknadu ,određeno je odredbama Zakona o stanovanju i
održavanju stambenih zgrada.Od ukupnog broja registrovanih zgrada stanari iz  broja oko 10 odsto objekata se opredelili su se  za profesionalnog upravnika, a  u 90 odsto posao upravnika obavlja komšija.

“BRODARI” U POLUFINALU TAKMIČENJA ZA KUP FS RIS

Jul 30, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Brodoremont-Kablovi 9:8 (3:3,0:0)

Kladovo- Gledalaca: 150. Sudija: Bojan Mijajlović (Jagodina) 8. Strelci: Đorđević u 48. Caranović u 65.Popović u 72. Za Brodoremont,  Kornić (autogol) u 67. Jovanović u 75. Petrović u 86. za Kablove. Strelci iz penala:  Đorđević, Šćojić, Popović, Krstić, Živanović, Čokanjelović, za Brodoremont, Bućin, Petrović, Stefanović,J ovanović, P.Mladenović, za Kablove.

BRODOREMONT: Lilić 9, Čokanjelović  7,5, Brozbić  7,5, Kornić 7, Đorđević  8, Šćojić  7,5, Krstić  7,5, Živanović  7,5, Savić 7 (Nikolić -),Modrić  7 (Popović  8),Caranović 7,5.

KABLOVI: Ristić  7, Veljković  6, Selomović  6, P.Mladenović  7, V.Mladenović  7, Petrović  7, Jović  7, Stefanović  8, Jovanović 8, Bućin 7,5, Radulović 7.

Igrač utakmice : Lilić

Fudbaleri Brodoremonta zabeležili su najveći uspeh u istoriji plasmanom u polufinale takmičenja za Kup FS RIS. Junak meča bio je golman  Vladan Lilić jer je u sedmoj seriji odbranio šut Selimovića, a pre toga bio je uspešniji i od Vladice Mladenovića u drugoj seriji.“Brodari“ nisu iskoristili prednost  jer je u četvrtoj seriji Caranović pogodio stativu. Mogli su Kladovčani da reše pitanje pobednika i u regularnom delu utakmice, vodili su 2:0 i 3:1, ali su u finišu zaječarci uspeli da nadoknade minus, ali  nisu uspeli do preokreta iako je Dušan Petrović u 88. minutu pogodio stativu.

NOVINE U GIMNAZIJI, DVA ČASA VIŠE

Jul 28, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Od 1. septembra 25 učenika koliko ih se upisalo na opšti smer
gimnazije u srednjoj školi “Sveti Sava”, imaće dva časa više u
nedeljnom rasporedu.Ta dva časa namenjena su za pohađanje izbornih programa, dok su postojeći predmeti i njihov fond ostali nepromenjeni.Na listi koju je definisala radna grupa Ministarstva prosvete nalazi se šest izbornih programa: Jezik, mediji i kultura; Pojedinac, grupa i društvo;  Zdravlje i sport;  Održivi razvoj; Umetnost i dizajn; Primenjene nauke. Škola je obavezna da u skladu sa interesovanjem i kadrovskim mogućnostima ponudi četiri programa, a učenici biraju dva, koji su u nedeljnom rasporedu zastupljeni sa po
jednim časom. Gimnazijalci će moći da u drugoj godini izaberu program koji nisu slušali u prvom razredu, dok će ono za šta se opredele u trećoj morati da pohađaju i u četvrtoj godini srednje škole.

U NEDELJU SE NASTAVLJA TAKMIČENJE ZA KUP FS RIS

Jul 28, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Četvrtfinalna utakmica  za Kup FS RIS, Brodoremont-Kablovi  (Zaječar) na
programu je u  nedelju od 17 sati i 30 minuta. U slučaju nerešenog
rezultata nakon isteka 90. minuta nema produžetaka već će se odmah
izvoditi penali.Meč je na stadionu u Kladovskom brodogradilištu.

NEDOSTATAK STRELACA PROBLEM NA PROTIVGRADNIM STANICAMA

Jul 28, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

U okviru ovogodišnje sezone odbrane od grada u opštini Kladovo aktivno
je sedam protivgradnih stanica, jer je tokom sezone zbog nedostatka
strelaca van funkcije stavljena lansirna rampa u Kupuzištu. Iz tog razloga i usled lošeg stanja objekata van funkcije su i protivgradne stanice Kladovo, Rtkovo,Kiloma i Reka. Sada na stanicama dežura 14 strelaca, koje kao i prethodnih sedam godina,  država plaća 4.000 dinara mesečno, dok ih lokalna samouprava stimuliše sa po 6.000 dinara svakog meseca.

OŠ “VUK KARADŽIĆ” DONACIJA IZ AUSTRIJE

Jul 27, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Zahvaljujući podršci ljudi dobre volje iz austrijskog   grada
Volfurta, osnovna škola “Vuk Karadžić” u Kladovu dobila je donaciju koja sadrži školski nameštaj …

ZA SANACIJU GRADSKE ŠKOLE OPREDELJENO DODATNIH 16 MILIONA DINARA

Jul 27, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Kako TV Kladovo saznaje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima
Republike Srbije izdvojila je dodatnih 16 miliona dinara za adaptaciju mokrih čvorova u osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Kladovu. To su dopunska sredstva jer je Kancelarija operedelila više od 130 miliona dinara za kompletnu sanaciju školskih zgrada. Radovima je obuhvaćena
sanacija podova,zidova i plafona,elektro mreže, ali i kompletna zamena unutrašnje i spoljne stolarije, rekonstrukcija fasada sa termoizolacijom.Rekonstrukcija u objektu “B” je u završnoj, a u objektu “A” u poodmakloj fazi.