Archive from March, 2018

OBAVEZE I PRAVA ZAPOSLENIH

Mar 31, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Kolektivni ugovor koji je lokalna samouprava potpisala sa
predsednikom organiyacijeSaveza samostalnih sindikata i poslodavcem u  JP ” Komunalac” najvažniji je dokument u kojem su definisani međusobni  odnosi potpisnika kolektivnog Ugovora, kazao je za naš program Milan Grujić predsednik granskog sindikata Komunalnih delatnosti SSSS…

SETVENI RADOVI U KLJUČU

Mar 31, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Setva kukuruza u Kladovskom kraju mogla bi početi za dve nedelje, kažu Ključki ratari. Semena ima dovoljno, proizvođači uveravaju da je standardnog kvaliteta i neznatno je skuplje od prošlogodišnjeg. Zemljoradnici su na vreme obavili pripremu zemljišta za setvene radove koji će početi čim se stvore povoljni  klimatski uslovi.Kukuruz će u Ključkoj niziji ove godine zauzeti oko 5.000 hektara oranica , suncokret oko 800 , a jari ječam i jari ovas dodatnih 100 hektara. Preostalih oko 800 hektara planirano je  za setvu krmnog bilja,
krompira , drugog povrća i ostalih kultura.

ANKETA GAZDINSTAVA NA JESEN

Mar 31, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Republički zavod za statistiku sprovešće od 1. oktobra do 30.
novembra ove godine Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava. Ta anketa  sprovodi se u trogodišnjem periodu, između dva popisa poljoprivrede i važna je za državu, ali i za vlasnike domaćinstava. Istraživanje je finansirano iz pretpristupnih fondova EU u okviru “IPA 2016 Nacionalnog programa” u iznosu od 2,2 miliona evra i iz budžeta Srbije.

ZA MEDIJE 5 MILIONA DINARA

Mar 31, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Za projekte kojim se ostvaruje javni interes u oblasti informisanja iz  budžeta opštine Kladovo za 2018. godinu izdvojeno je 5 miliona dinara. Od 23 koliko ih je na javni poziv prispelo odobrena su sredstva za 5 projekata . Za projekat “Kladovo – mali grad s pogledom u budućnost”  Televizija  Kladovo dobila je 2.530.000 dinara, dok će se projekat “Ogledalo Kladova”  Regionalne televizije ”Istok” iz Salaša  finansirati sa 1.530.000 dinara . Za projekat “Kladovo Info”  televiziji  “Trans” iz Negotina odobren je iznos  od 520.000  dinara. DOO MM” Boned”iz  Bora izdavač nedeljnika Timočke krajine “Timočke” i vlasnik istoimenog portala dobio je 230.000 dinara   za projekat ” Odbornici imate reč” , dok će će se projekat “Lepote  opštine Kladovo” portala  ”AS” Media” iz  Zaječara finansirati sa  200.000 dinara.

SEDNICA SO KLADOVO BEZ SOCIJALISTA

Mar 30, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Na sednici lokalne Skupštine na kojoj nisu bili prisutni
odbornici SPS usvojen je   drugi  rebalans budžeta opštine Kladovo za 2018. godinu …

STIŽU VETERANI CRVENE ZVEZDE

Mar 30, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

 Revijalnu utakmicu odigraće u ponedeljak veterani Đerdapa i
Beogradske Crvene zvezde. “Crveno-bele”  će kako je najavljeno predvoditi Miloš Šestić i Jovan  Kule Aćimović. Susret je na Gradskom stadionu pored Dunava od 15 sati i 30 minuta. Biće to prilika da se ljubitelji fudbala podsete na majstorije starih asova.

OD 2.APRILA UPIS DECE U VRTIĆ

Mar 30, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Od 2. aprila do 15. maja u objektu jedan traje  upis dece , od
jaslenog do predškolskog uzrasta, u Predškolsku ustanovu  ” Neven”,
ali i upis predškolaca rođenih posle 1 . marta 2012. godine koji će u septembru 2019. godine krenuti u prvi razred. Osim što će popuniti prijavu  roditelji moraju da donesu izvod iz matične knjige rođanih i lekarsko uverenje o zdravstvenom stanju deteta. Sve  informacije mogu se dobiti u Predškolskoj ustanovi ” Neven”.

OBAVLJEN OGLAS ZA REHABILITACIJU PENZIONERA U BANJAMA

Mar 30, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je oglas
za besplatnu rehabilitaciju penzionera  u trajanju od 10 dana u nekoj od 25 banja u  Srbiji. Za oporavak mogu da konkurišu penzioneri čija ukupna primanja nisu veća od 24.980 dinara, pod uslovom da to pravo nisu koristili u poslednjih pet godina. Iz sredstava  Fonda PIO biće pokriveni putni troškovi, kompletan lekarski nadzor i terapije tokom desetodnevnog boravka u banji, a novac će biti raspoređen prema kategorijama osiguranika. Pravo na besplatmu rehabilitaciju imaju penzioneri iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednici koji osim limitiranog iznosa  penzije nemaju druga lična primanja. Prijave na oglas dostavljaju se do 13. aprila.

SARADNJA SINDIKATA I LOKALNE SAMOUPRAVE

Mar 29, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Za Savez samostalnih sindikata Srbije veoma je važno da se
da socijalno-ekonomski sasveti  na nivou lokalnih samouprava aktivnije funkcionišu , kazao je Duško Vuković potpredsednik tog sindikata na okruglom stolu održanom u Kladovu…

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI U OPŠTINI KLADOVO ZA 2017.GODINU

Mar 29, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Na svečanosti u gradskom Domu kulture proglašeni su najbolji
sportisti u opštini Kladovo za 2017. godinu…