Archive from September, 2017

POBEDA “BRODARA”, PORAZ ĐERDAPA U BOGOVINI

Sep 30, 2017 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

U 7. kolu zone Istok fudbaleri Brodoremonta pobedili su 3:1 Malošište. Mrežu gostiju zatresli su Ivan Živanović u 11. i 70. i Miloš Modrić najbolji igrač utakmice u 31. minutu. Na gostovanju u Bogovini Đerdap je izgubio 2:1 od damće ekipe BSK . Počasni gol Kladovljani su postigli u nadoknadi vremena -strelac Dejan Novčić.

NOVI LEDOLOMAC NA DUNAVU U SEKTORU ĐERDAPA

Sep 30, 2017 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Rumunska “Hodroelektrika” obezbediće Srbiji jedan brod – ledolomac, dogovorile su se “Elektroprivreda Srbije” i ova
rumunska kompanija.” Mi već imamo jedan ledolomac brod “Greben” i veoma
smo zadovoljni što smo uspeli u tome da naredne zime imamo dva ledolomca na Dunavu”, rekao je direktor EPS Milorad Grčić za Večernje novosti. Prošle zime zbog zaledjenog Dunava hidrocentrala kod Kladova, usled nepovoljne hidrologije  radila je smanjenim kapacitetom, a led na reci razbijali su ledolomci koji su bili iznajmjeni od Madjarske.

RUKOMETAŠICE ĐERDAPA GOSTUJU U PROKUPLJU

Sep 30, 2017 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Susretima prvog kola ovog vikenda startuje nova sezona u Prvoj ligi Istok za rukometašice. U nedelju igračice “Đerdapa ” gostuju u Prokuplju gde će odigrati utakmicu za bodove sa domaćim Topličaninom. Očekuje se da Kladovljanke pruže dobru partiju i uknjiže prve jesenje bodove. Meč je od 18 sati.

NE RADE APARATI U SLUŽBI ONKOLOGIJE ZC “KLADOVO”

Sep 30, 2017 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Kako TV Kladovo saznaje u Službi onkologije Zdravstvenog centra “Kladovo ” zbog  kvara van funlcije su oba aparata za zračenje
pacijenata. Novac za popravku aparata u iznosu od 3,5 miliona dinara obezbedilo Ministarstvo zdravlja, a otklanjanje kvarova na linerarnom akceleratoru i kobaltronu  potrajaće najmanje mesec dana. Zato su najurgentniji pacijenti upućeni zračenje  u kliničke centre u Beograd, Kragujevac, Novi Sad i Niš.U  Službi  onkologije Kladovskog Zdravstvenog centra  zračna terapija mesečno se  sprovede na 50 pacijenata. Samo prošle godine  ozračeno je  više od 600 pacijenata iz dva Timočka  i Braničevskog okruga, ali i iz Vojvodine.  Služba za onkologiju i radiologiju u Kladovu osnovana je 1974. godine.

U DRUGOM KRUGU ZAKUPA 900 HEKTARA ORANICA

Sep 30, 2017 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Kada bude raspisan drugi krug lictacije za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini opština Kladovo potencijalnim zakupcima ponudiće 900 hektara oranica u 21 katastarskoj opštini. Pravo učešća imaće pravna i fizička lica čiji su posedi upisani Registar poljoprivrednih gazdinstava  sa najmanje tri godine  aktivnog statusa. Poljoprivrednci koji svoja domaćinstava kao nova registruju do 31. oktobra  ove, na podsticajna sredstva  moći će da računaju  u 2018.godini. Od početka godine iz opštine Kladovo u Registar je upisano 27 novih domaćinstava.

NA KNJIŽEVNOJ VEČERI U KLADOVU PREDSTAVLJEN ROMAN “NIGDE NEMA TE”

Sep 29, 2017 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Na književnoj večeri u Kladovskom Domu kulture ljubiteljima knjige Jelena Bačić Alimpić predstavila je svoj novi roman “Nigde nema te”. Autorka je  sa najdubljim emocijama i moralnim dilemama o dobru i zlu, o ljubavi i mržnji, o životu i smrti, poverenju i zahvalnosti u teškim životnim okolnostima, napisala  izuzetnu priču o nesvakidašnjoj ratnoj heroini Isabeli Mesini…

TOPLE PROBE NAREDNE NEDELJE

Sep 29, 2017 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Toplane u Kladovu i Brzoj Palanci obaviće u prvoj dekadi oktobra tople funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja kako bi se što bolje pripremile za novu grejnu sezonu. Probe podrazumevaju proveru rada opreme i postrojenja, a uporedo se  kontroliše i funkcionalnost toplovodne mreže i grejnih instalacija. Grejanje počinje 15. oktobra , saopšteno je iz JP ” Jedinstvo”.

PRIHVAĆEN PROJEKAT GRADNJE GASNE INTERKONEKCIJE SRBIJA-RUMUNIJA

Sep 29, 2017 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Ministar energetike Aleksandar Antić u Bukureštu je  potpisao Memorandum EU i zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope o zajedničkom razvoju u oblastima tržišta
električne energije, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. Ministar je rekao da je prihvaćen novi projekat gradnje gasne interkonekcije Srbija –
Rumunija. Na sastanku je ocenjen značajan napredak u realizaciji projekata gasne interkonekcije Bugarska – Srbija i data je podrška početnim aktivnostima za gasnu interkonekciju Srbija – Rumunija. O toj
temi srpski ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i rumunski ministar energetike Toma Florin Petku razgovarali su i tokom susreta u hidroenegetskom i plovidbenom sistemu “Đerdap 1” krajem avgusta.

ZAMENA IVIČNJAKA U GLAVNOJ GRADSKOJ ULICI

Sep 28, 2017 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

U delu ulice 22. septembra u Kladovu, od raskrsnice sa Obilićevom do skretanja ka Domu zdravlja, u dužini od 110 metara menjaju se betonski ivičnjaci. Na toj deonici postavljeno je novih 175 graničnika zelenih površina. Radovi na rekonstrukciji ivičnjaka povereni su zaposlenima u JP ” Komunalac”. Naredni korak na tom prostoru trebalo bi da bude uređenje zelenih površina koje su oštećenje zbog korišćenja improvizovanih pešačkih staza na delovima travnjaka tamo gde im mesto nije.

KOŠARKAŠI ĐERDAPA NA PREMIJERI IGRAJU U NIŠU

Sep 28, 2017 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Novo prvenstvo u Drugoj regionalnoj ligi u kojoj se takmiče seniori  košarkaškog kluba  Đerdap startovaće 14. oktobra. Na otvaranju sezone Kladovljani se sastaju sa ekipom “Fer- plej” u Nišu, dok će 21.
oktobra u premijernom meču pred domaćim navijačima igrati sa ekipom
“Hajduk Veljko” iz Negotina. U ligi  je deset klubova iz Borskog, Zaječarskog i Jablaničkog okruga. To znači da će Kladovljani osim do gradova u Timočkoj krajini, putovati  i do Bojnika, Leskovca,Vlasotinca, Kuršumlije i Niša.