Browsing"Aktuelno"

U OPŠTINSKOJ KASI SUFICIT 83,8 MILIONA DINARA

May 21, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Na 58. sednici Opštinskog veća u Kladovu većnici su
jednoglasno usvojili  Nacrt završnog računa  budžeta opštine Kladovo za 2017. godinu . U minuloj godini u opštinskoj kasi zabeležen je suficit od 83,8 miliona dinara za koliko su prihodi veći od troškova…

TRKA MIRA PROŠLA KROZ KLADOVO

May 21, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Posle Kladova poslednjeg odredišta u Srbiji učesnici
ovogodišnje Trke mira put su nastavili kroz Rumuniju…

RUKOMETAŠICE ĐERDAPA SLAVILE U VRANJU

May 21, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

U pretposlednjem 21. kolu Prve lige Istok, rukometašice
Đerdapa pobedile su 28:24 Vranje u gostima.Kladovljanke su bile bolji rival, opravdale su ulogu favorita i zasluženo su stigle do bodova. Epitet igračice utakmice ponela je Jovana Mitrović. Na zatvaranju sezone Đerdap će ugostiti drugu ekipu Jagodine aktuelnog šampiona Srbije.
Golovima Aleksandra Bjelice u 3.i 80 minutu fudbaleri Đerdapa
pobedili su 2:1 Rudar Alpos. Kladovljani su imali terensku
inicijativu, ali su teško slomili otpor borbenih gostiju. U 27. kolu zone Istok fudbaleri Brodoremonta izgubili su 3:1 od Hajduk Veljka u Negotinu iako su  golom Modoranovića  vodili 1:0. Đerdap je četvrti na tabeli sa 44, dok su “brodari” peti sa 41 bodom.

NOVI LINEARNI AKCELERATOR U FUNKCIJI

May 19, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Povodom završetka izgradnje i opremanja novog objekta za radioterapiju Zdravstveni centar Kladovo posetila je delegacija Ministarstva zdravlja koju je predvodio u državni sekretar  profesor doktor Vladimir Đukić i predstavnici Jedinice za koordinaciju “Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije” u okviru kojeg su obezbeđena sredstva za  tu namenu…

DEČJI KARNEVAL ODUŠEVIO KLADOVLJANE

May 19, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Princeze, veštice, čarobnjaci i likovi iz crtaća  samo su neka od lica u koje su se prerušili kladovski mališani iz predškolske ustanove “Neven” ,učesnici prolećnog šarenog  karnevala. Glavnom gradskom ulicom kretala se vesela družina koja je predstavila obilje uspelih kreacija. Deca su nosila kostime koje su kreirali njihovi roditelji, a priredba je deo prolećne tradicije koju neguju zaposleni u Kladovskom vrtiću. Likovi iz bajki, narodnih i savremenih, doprineli su da kladovski dečiji bal pod maskama bude centralni događaj dana u našem gradu. U šarenoj  povorci učestvovalo je blizu 250 mališana koje su s ponosom predvodili njihovi vaspitači.

SANACIJA PUTA PREMA VELIKOJ KAMENICI

May 19, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Radnici  JP “Komunalac” sanirali su oštećenja na kolovozu
na oko 1000 od ukupno 2500 metara  lokalne pristupne saobraćajnice koja Veliku Kamenicu povezuje sa državnim putem IB reda Kladovo -Negotin…

U NEDELJU DEVETI KRUG PREGLEDA

May 19, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

U novoj akciji  Ministarstva zdravlja u nedelju  od 8 do 16 sati, u
Zdravstvenom centru “Kladovo” bez  zakazivanja građani će  moći da
urade sledeće preventivne preglede: internistički na Internom odeljenju
Opšte bolnice, dermatoskopiju  na drugom spratu Doma zdravlja, dok su laboratorijske analize holesterola i triglicerida u laboratorija Doma zdravlja. Za laboratorijske analize  preporuka je da se ne konzumira hrana prethodnog dana  posle 19 časova. Na kontrolu u Kladovski zdravstveni centar mogu da dođu svi zainteresovani, pa i oni koji iz nekog razloga nemaju zdravstvenu ispravu.

U PONEDELJAK SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA U KLADOVU

May 19, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Na 58. sednici opštinskog veća u Kladovu većnici će razmatrati Nacrt završnog računa  budžeta opštine Kladovo za 2017. godinu.Pred članovima veća naći će se  i predlog godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja  poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Kladovo za 2018. godinu, kao i Izveštaji o zimskom održavanju ulica i puteva pre i za vreme vanredne situacije. Na Dnevnom redu je ukupno 27 tačaka, o kojima će se članovi opštinske vlade izjašnjavati na sednici koja će u ponedeljak početi u 9 sati saznaje TV Kladovo.

NAGRAĐENI ŠKOLARCI AUTORI NAJBOLJIH LITERARNIH RADOVA

May 18, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Na Spasovdan u  prostorijama gradske mesne zajednice
nagrađeni su učenici autori najboljih radova koji su stigli na  na
tradicionalni literarni konkurs”Kladovo juče, danas, sutra”…

UPLATA RAČUNA ZA KOMUNALNE USLUGE DO 28.MAJA

May 18, 2018 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Inkasanti Javnog preduzeća ” Jedinstvo ” završili su dostavu aprilskih računa za komunalne usluge. Reč je o obračunu za grejanje i utrošenu vodu za piće. Rok za izmirenje dosplelih obaveza ističe 28.maja , podsećaju iz Jedinstva i dodaju da se najvećim dužnicima nudi reprogram odnosno uplata dospelih obaveza na više mesečnih rata.