Articles by " admin"

KRAJ PRODUŽENOG RASPUSTA ZA ŠKOLARCE

Feb 23, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Posle tronedeljnog produženog raspusta osnovci i srednjoškolci u opštini Kladovo u ponedeljak se vraćaju u školske klupe. Raspust je produžen na predlog Ministarstva zdravlja sa namerom da se smanji broj obolelih od gripa i repiratornih infekcija sličnih gripu. Opština Kladovo podržala je preporuku Vlada Srbije i Ministarstva prosvete da se za osnovce i srednjoškolce  zimski raspust   produži za nedelju dana, kako bi se smanjila mogućnost prenošenja virusa. U  Ministarstvu prosvete, navode da će  svaka škola doneti poseban plan o odrađivanju nastave. Prvi čas u gradskoj osnovnoj i srednjoj školi je od 8 sati.

U KLADOVU GREJANJE REDOVNO

Feb 23, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Isporuka toplotne energije iz kotlarnica u Kladovu i u Brzoj Palanci je redovna i bez neplaniranih zastoja.Na zalihama ima dovoljno energeta, a rezerve  mazuta i kolubarskog uglja redovno se dopunjuju.Toplovodnom mrežom dugom oko osam kilometara javno preduzeće ” Jedinstvo” greje blizu 140.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora, a grejni dan traje od 5 sati  do 21 čas. Iz Javnog preduzeća “Jedinstvo” korisnike usluga podsećaju da  rok za uplatu januarskih  računa za komunalne usluge ističe 28. februara.

PRIKUPLJENE 43 JEDINICE KRVI

Feb 23, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

U februarskoj  akciji dobrovoljnog davanja krvi Crvenog krsta Kladovo i Zavoda za transfuziju krvi iz Niša  prikupljene su 43   jedinice dragocene tečnosti. U zimskoj akciji krv dalo i pet  žene, koje su pet minuta  ispružile ruku za nečiji ceo život. Transfuzija i davanje krvi u Kladovu se sprovode po novim pravilima, akcije se  unapred planiraju i organizuju prema kalendaru, jer je to jedna od novina koja je sadržana u  novom Zakonu o transfuziji. Od početka godine u dve mesečne akcije prikupljena je 81 jedinica dragocene tečnosti. Naredna akcija biće održana 28. martu u gradskoj srednjoj školi od 10 do 14 sati. Mesečne akcije dobrovoljnog davanja krvi su važne jer se gradska bolnica u Kladovu dragocenom tečnošću snabdeva iz Niša.

MESEČNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

Feb 21, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Crveni krst Kladovo i Zavod za transfuziju krvi iz Niša organizovali su  redovnu mesečnu akciju dobrovoljnog davanja krvi koja je naišla na interesovanje meštana jer su prikupljene 43 jedinice dragocene tečnosti…

MERE I PROGRAMI AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA

Feb 21, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Očekuje se da do kraja februara Nacionalna služba za zapošljavanje
raspiše javni konkurs  za Programe i mere aktivne politike zapošljavanja sadržane u Nacionalnom planu zapošljavanja za 2019.
godinu. Reč je o javnom pozivu  za subvencije za zapošljavanje i  za
javne radove, kao i za mere aktivne politike zapošljavanja osoba sa
invaliditetom. Dodatno obrazovanje i obuke odnose se na program
Stručnu praksu, na obuku pripravnika, na sticanje praktičnih znanja, na obuke za potrebe tržišta rada, na obuke za potrebe  i na zahtev poslodavaca, kao i za  funkcionalno obrazovanje odraslih. Naknade koje Nacionalna služba daje za podsticaje zapošljavanja u ovoj godini su veće za 20 odsto u odnosu na prošlogodišnje. Na području Borskog okruga kroz mere aktivne politike zapošljavanja radni odnos u 2019. godini , može da zasnuje 350 nezaposlenih lica.

PREDSEDNIK OPŠTINE KLADOVO RAZGOVARAO SA PRIVREDNICIMA

Feb 20, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić sa saradnicima
razgovarao je  su sa Kladovskim preduzetnicima  koji se privatnim
biznisom bave dugi niz godina. Ideja je  da se unapredi aktuelni
privredni ambijent u opštini Kladovo…

 

TOO KLADOVO NA 41.MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

Feb 20, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Na 41. Međunarodnom sajmu turizma koji se od od četvrtka do nedelje
pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“ održava u Beogradu
turističke potencijale našeg kraja predstaviće Turistička organizacija
opštine Kladovo. Posetici će na zajedničkom štandu turističkih
poslenika iz Golupca, Donjeg Milanovca, Negotina i Kladova moći da saznaju šta im se to nudi u atraktivnom sektoru Donjeg Podunavlja. Organizatori jedne od najuspešnijih turističkih  manifestacija u zemlji i u regionu.očekuju učešće oko 650  izlagača iz 38  zemalja. Partner ovogodišnje turističke manifestacije je  Bugarska, prvi put će se predstaviti Maldivi, a na sajam se vraćaju Indonezija i Kuba. Cena ulaznice je 400 dinara za pojedinačne odnosno 200 dinara za grupne posete, najavili su domaćini.

MESEČNA AKCIJA DAVANJA KRVI U ČETVRTAK

Feb 20, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

U četvrtak od 10 do 14 sati Crveni krst Kladovo  i Niški zavoda za transfuziju organizuju u  prostorijama Doma omladine redovnu mesečnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Mesečne akcije su važne jer se gradska bolnica u Kladovu  potrebnim količinama krvi snabdeva iz niškog zavoda.To je jedna od novina koja je sadržana u  novom Zakonu o transfuziji.

REVITALIZACIJA HIDROAGREGATA A-2 ODVIJA SE PO POLANU

Feb 20, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

U okviru modernizacije  Hidroenergetskog  i plovidbenog
sistema “Đerdap 1” u toku je peta faza revitalizacije. U mašinskoj
hali naše najveće hidrocentrale  nakon demontažnih , u završnoj fazi
su kontrolno sanacioni, a otpočeli su i montažni radovi  u okviru
obnove hidroagregata A-2…

 

ZA ZAPOŠLJAVANJE U 2019. GODINI 7 MILIONADINARA

Feb 19, 2019 by     Nema komentara    Kategorija: Aktuelno

Na drugoj ovogodišnjoj sednici SO Kladovo uz   jednoglasnu podršku 27 odbornika koliko ih je učestvovalo na skupštinskom zasedanju, usvojen je Lokalni akcioni plan  zapošljavanja za 2019. godinu. Za tu namenu iz budžeta opštine Kladovo za tekuću godinu opredeljeno je 7 miliona dinara. Za realizaciju programa Stručna praksa izdvojena su  2 miliona dinara, dok je za subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih starijih od 50 godina opredeljeno dodatnih  5 miliona dinara. Odbornici  lokalnog parlamenta dali su zeleno svetlo predlogu Odluke o  prestanka mandata šestoro  odbornika  iz redova naprednjaka i  odbornice sa liste  socijalista. Na sednici su potvrđeni mandati  Josipu Jordačeviću, Bratislavu Nikoliću, Snežani Đurišić-Savović, Nikoli Pičoruševiću, Vesni Čulić, Damiru Brenčiću sa izborne liste “Aleksandar Vučić – zato što volimo Kladovo”, kao i odborniku Aleksandru Babuciću sa  izborne liste SPS-JS . Odbornici  su usvojili i predlog Odluke  o formiranju  12 Komisija kao stalnih radnih tela Skupštine opštine Kladovo.